Zoeken

We zijn open!Vandaag 29 juni zijn we voor het eerst open gegaan voor onze kunstenaar. We waren de eerste dag al met een aardige groep, zeven man sterk. Er werd getekend, geschilderd, oregami gevouwen en er is zo waar een echte Jackson Pollock in wording. Dit werk moet de oerknal gaan uitbeelden.


Het atelier werd opgevrolijkt met collages van platenhoezen, met bloemetjes behang en een speelgoedtreintje. De sfeer was zeer gemoedelijk en we hebben met z’n allen rond de grote tafel gezeten. De idee werd gelanceerd om ruimtes te gaan af schotten, zodat kunstenaar, die daar behoefte aan hebben, rustig en alleen kunnen werken. Vandaag was daar echter geen enkele behoefte aan. Iedereen vond het leuk om met z’n allen bij elkaar te zitten, te werken en te praten. In de expositie ruimte werd een podiumpje van pallets gemaakt en er werd een tafel naar de overkapte binnenplaats gedragen, om daar te roken en koffie te drinken.


Het enige min puntje vond ik, dat een dame vroeg: waar is de begeleiding? Toen rezen mij de haren ten berge. Ik probeerde uit te leggen dat iedereen hier zelfstandig werkt, dat we cliënt gestuurd zijn en dat we niet praten in termen van begeleiders. Deze dame was overigens wel zo lief om ’s middags terug te komen en de fonteintjes in het atelier met een emmertje sop er bij te gaan poetsen. Dus mijn irritatie was gelukkig weer snel opgelost.


Het was een zeer geslaagde aftrap van TLM. We zijn open!

5 keer bekeken

The Living Museum NL Bennebroek

Rijksstraatweg 113

2121AD Bennebroek

0681420615​

rokus@thelivingmuseum.nl

TLM-logo_edited.jpg

© 2020 The Living Museum NL - Alle rechten voorbehouden.