Zoeken

Soon to arrive at the Living Museum NetherlandsHet heeft even geduurd, maar hier dan meer nieuws over the Living Museum Nederland.

Het contract voor the Living Museum is getekend. We hebben tot 1 januari 2016 om The Living Museum Nederland levensvatbaar te maken. Dat betekent heel simpel dat we op zoek gaan naar geld en vrijwilligers. Geld om de deuren open te kunnen gooien en mensen een thuis te bieden. Een plek om kunst te maken en verder als kunstenaar door het leven te laten gaan.

Een deel van de ruimte is ingericht.Ik heb mijn gehele boekenkast en platencollectie naar het Museum overgebracht.

Want kennis is macht. Nee, niet die macht. Maar de macht om mensen keuzes te bieden. Want dat is het sleutelwoord voor the Living Museum. Inspiratie, creativiteit en begeestering aanbieden om mooie kunst te maken. Als je er wat voor voelt om die boeken te lenen en te lezen, DOEN! Neem een ‘selfie’ van jezelf en dat boek, dat weet ik wie het in zijn/haar bezit heeft. En als je er dan ook nog een presentatie over kunt en wilt geven, dan hoeven veel andere mensen dat boek niet meer te lezen. Dat heet ‘alternative currency’! Kennis delen, gratis, voor niets, nada, niente. Zo simpel is dat.


Learning by Reading and Sharing.Het grootste deel van de ruimte moet nog ingericht. Ergens, op het terrein van GGZinGeest, staan meubels opgeslagen. Meubels die wij kunnen gebruiken. Binnenkort ga ik die eigenhandig in onze ruimte zetten. Ik kan handen en spierballen gebruiken. Als je zin en tijd hebt, meld je even bij mij aan op rokus@icloud.com en dan maken we een afspraak om die spullen over te hevelen.


De Vrijwilligersstichting The Living Museum Nederland wordt deze week opgericht. Ik ga daarvoor in 1 van de komende dagen naar Amsterdam. Zodat we een bankrekening en een BTW-nummer hebben. Dan kan Nederland beginnen met doneren. En kunnen we vrijwilligers gaan werven.


Wie hebben we allemaal nodig?

 1. Donateurs. Ik heb, om de deuren te kunnen openen, dit jaar €20.000 nodig. Op de site komt binnenkort een button te staan voor het doneren van de HERSTELEURO. Want zelfs met een donatie van 1 euro zijn we geholpen! Meer mag natuurlijk ook!

 2. Fondsenwervers. Vrijwilligers die de kunst van Fondsenwerving verstaan en de weg weten in Donateursland.

 3. Vrijwilligers die creatieve workshops in the Living Museum willen doen. Dat mag eenmalig, maar ook terugkerend.

 4. Sterke Mannen en Vrouwen. Om meubels te sjouwen.

 5. Kunstenaars die mensen willen leren hoe je Kunst met een hoofdletter K kunt maken.

 6. Andere creatieve geesten die workshops willen weggeven. Als het maar creativiteit in de hand werkt. Geef je op via rokus@icloud.com .

 7. Huurders die op zoek zijn naar ‘de Hei’ en daar willen vergaderen. We hebben ruimtes te huur voor dat soort activiteiten.Bedenk bij dit plaatje de tafels en stoelen. Het is er warm en de koffie staat altijd klaar!

 1. Trajectbegeleiders. Professionals die ons willen helpen met het verkrijgen van vergoedingen voor de mensen die bij ons Kunst komen maken.

 2. Bezoekers. Iedereen is welkom!

 3. Story Tellers. In samenwerking met studenten van de Hogeschool van Utrecht ga ik een nieuwe editie van ‘Tales of Ordinary Madness’ organiseren. In the Living Museum. Mensen met ‘lived experience’ gaan er tijdens een zondagmiddag- voorstelling hun verhaal wereldkundig maken en daarmee weer anderen helpen in hun Herstel.

 4. We hebben studenten en ervaringsdeskundigen nodig die een stap willen maken in hun Herstel. Harry Gras en ik gaan een dag lang een training geven over hoe je sneller en effectiever kunt herstellen en wat je daarvoor nodig hebt. Dat alles onder de noemer: Approaches to Life Events. Over hoe je ‘nare gebeurtenissen’ in jouw leven een plek kunt geven en in een uitdaging kunt ombuigen. Over hoe je een transitie maakt van slachtoffer naar operator. Over hoe je eenzaamheid effectief kunt ombuigen naar een leven waarin het hebben van vrienden en vriendinnen weer gewoon is. We gebruiken daar ook de WRAP Trauma Training bij. Die cursus heb ik zelf in Arizona gevolgd. De toegang is trouwens gratis! Geef je op via rokus@icloud.com!

 5. We hebben studenten nodig die een gratis workshop willen ontvangen van Peter Maasdam. Hij is de eigenaar van een gigantische kunstuitleen in Amsterdam Art4You. Daarnaast is hij zelf kunstenaar en schilder. In een dagdeel gaat hij jou leren waar jouw talenten liggen en hij gaat de Kunstenaar in jou wakker maken. De toegang is gratis. Geef je op bij rokus@icloud.com! De datum volgt snel!We hebben kijkers/viewers nodig. Mensen die het leuk en leerzaam vinden om naar bewegende beelden te kijken en te luisteren. In de komende maanden ga ik filmmiddagen organiseren, waarbij ik twee films over the Living Museum uit New York ga programmeren. Daarbij ga ik een breed publiek uitnodigen, mede in de hoop om donateurs en vrijwilligers te werven.


Nu ja, dit is slechts een kort lijstje van wat we nodig hebben en wat er aan activiteiten op stapel staat. Deze week zet ik de agenda met activiteiten op de site en kunnen mensen zich gaan inschrijven. Kun je daar niet op wachten en wil je zeker zijn van een plaats, geef je dan nu alvast op! Stuur een bericht naar rokus@icloud.com!

Alvast bedankt voor je aandacht. Wij hebben er zin in!

een kunstzinnige groet van,


2 keer bekeken

The Living Museum NL Bennebroek

Rijksstraatweg 113

2121AD Bennebroek

0681420615​

rokus@thelivingmuseum.nl

TLM-logo_edited.jpg

© 2020 The Living Museum NL - Alle rechten voorbehouden.