Zoeken

Open dagZondag 28 juni was de tweede open dag van TLM. Het voltallige bestuur en een aantal enthousiaste kunstenaars waren al  ‘ s ochtends aanwezig om te brainstormen en ideeën door te praten. Zo wilde bijvoorbeeld mijn maatje van de Amsterdamse Vriendendiensten wel helpen met de administratie. Hij is een geweldig kunstenaar en wil ook in TLM komen werken.

Om twee uur kwamen de eerste bezoekers van de open dag al binnen lopen. Het was vooral kennis maken en ervaringen en informatie uitwisselen. Van een plenaire zitting kwam het eventjes niet, want het was een in en uitloop van geïnteresseerden. Verrassend genoeg liep er ook een deelnemer van mijn schrijfgroep binnen, die een jongedame begeleidde. Toen ik de jongedame aan het eind van de middag vroeg wat zij er van vond, zei ze dat ze het leuk vond, maar dat ze er iets anders van had verwacht: meer een museum dan een atelier. Dat is een kijkje in de toekomst, want een museum willen we er ook zeker van gaan maken!


Opmerkelijk ook was dat mijn gitaarleraar van het Eicomplex zo maar binnen liep. Dat had ik nooit verwacht. Hij woont in de buurt, maakt prachtige houtsculpturen en wil ook graag in TLM aan de slag. Het zou toch geweldig zijn, als hij zijn kennis aan ons kon overdragen! De kunstenares, die op het moment in de achterruimte exposeert, hield een kleine rommelmarkt en ik kocht twee paar prachtige slippers van haar voor mijn vriendin en twee interessante dichtbundels van een ervaringsdeskundige. Van Rokus kocht ik drie boekjes met gedichten van thuislozen. Hij verkocht nota bene nog wat stoelen ook.  Het publiek was divers en ook een enkele bewoner van het Vogelenzang complex wist de weg naar TLM te vinden. “Het zou toch fantastisch zijn, als we de bewoners aan het tekenen krijgen!” opperde Rokus. Het was een mooie dag en erg leuk, dat een aantal bezoekers al meteen bij TLM met hun kunst bezig wil.

1 keer bekeken

The Living Museum NL Bennebroek

Rijksstraatweg 113

2121AD Bennebroek

0681420615​

rokus@thelivingmuseum.nl

TLM-logo_edited.jpg

© 2020 The Living Museum NL - Alle rechten voorbehouden.