De HerstelEuro

Beste Vriend en Vriendin van the Living Museum Nederland!

De Hoofdprijs

Ik heb deze maand weer naast de hoofdprijs in de Staats- en de Postcodeloterij gegrepen. En dat net nu ik het zo hard nodig heb!

The Living Museum Nederland

Misschien is het aan je aandacht ontsnapt of hoor je er zelfs voor het eerst van: mijn nieuwe initiatief. The Living Museum Nederland. Net als bij Housing First schep ik er genoegen in om opzienbarende projecten en methodieken naar Nederland te halen. Nu is het de beurt aan een prachtig project uit Queens, New York.

The Living Museum Queens, New York

Janos Martin, psycholoog, startte daar 30 jaar geleden met zijn Living Museum. Hij kreeg de beschikking over een oud gebouw op het terrein van het Creedmore Hospital en gaf dat gebouw terug aan de mensen die volgens hem de rechtmatige eigenaren waren, mensen met complexe psychiatrische uitdagingen. Op de laatste pagina van dit verzoek vindt u een column met nog meer uitgebreide uitleg over dit initiatief.

Voor nu over tot de werkelijke reden van dit schrijven.

GGZinGeest

GGZinGeest beschikt over prachtige gebouwen in Haarlem en Omstreken: onder andere op het terrein van het oude Vogelenzang. Prachtige monumenten uit lang vervlogen tijden. De Raad van Bestuur en de Directie van de Dienst Infrastructuur en Huisvesting hebben mij een zeer genereus aanbod gedaan: ik mag 1 van die gebouwen gebruiken om er the Living Museum Nederland te beginnen. Tot 1 januari 2016 hoef ik daar niets voor te betalen. Daarna kijken we verder.

Omdat er behalve dat prachtige gebaar en het gebouw niets is: geen salaris, geen startkapitaal, heb ik besloten er een vrijwilligersproject (Stichting) van te maken en zo snel als mogelijk de deuren open te gooien, voor wie kunst wil maken. Daarna zien we verder.

Een Stichting

Daarvoor heb ik dit jaar €20.000 nodig. Ik val maar meteen met de deur in huis. Nee, niet om mijzelf van een salaris te kunnen voorzien, maar om materialen te kunnen kopen, waarmee kunst gemaakt kan worden. En, oh ja, om koffie en thee te kunnen kopen. De meubels en andere inventaris verkregen we vanuit inmiddels gesloten afdelingen. Dus dat zit wel snor.

Your Donation

Je begrijpt natuurlijk al welke kant dit betoog opgaat. Ik doe een beroep op jou. Mijn directe vraag is of je dit initiatief zou willen ondersteunen middels een donatie? Elk bedrag is een goed bedrag. Alles is welkom, opdat ik de deuren kan openen en dit initiatief, en veel vrijwilligers met mij, tot een succes kan maken.

Vriend Van

Daartoe hebben zich al veel mensen bij mij gemeld. Allemaal mensen die zich onbezoldigd aan the Living Museum Nederland willen verbinden. En dan bedoel ik ervaringsdeskundigen, kunstenaars, ondernemers, verpleegkundigen, psychiaters, directeuren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hartverwarmend.

Evengoed, zonder geld en andere middelen gaan we het niet redden. Daarom doe ik een beroep op vrijgevigheid. Die van jou.

Elke Euro telt. Als je dit project en het welslagen daarvan een warm hart toedraagt, ondersteun dan dit initiatief en kom langs!

Elke Euro telt!

Stort jouw HerstelEuro op NL41 ABNA 0604 1551 07, t.n.v. Rokus Loopik, onder vermelding van The Living Museum Nederland.

Alternative Currency

Voor meer informatie over The Living Museum Nederland en mijn idee over  ‘alternative currency’, zie onderstaande PDF. Ik wil er natuurlijk iets voor terugdoen, voor jouw donatie! Jouw euro is je toegang tot the Living Museum. Jouw euro’s maken het mogelijk dat je ook kunt deelnemen aan activiteiten van het Living Museum. Alles is bespreekbaar.