top of page

Kunst expositie

Jan Ligthart

Kunstenaar Jan Ligthart werkt onder de naam “JGR-Art”, met als motto “Art for Art’s Sake. Met als doel kunst maken voor elke portemonnee.

 

Jan zet zijn emotie op het doek. “Mijn gemoedstoestand kun je in de werken terug zien” vertelt hij. Jan: “Kunst is emotie en emotie kun je tonen als je zelf of vanuit jezelf”. Zo wil hij met zijn werken communiceren en een bepaalt gevoel over laten brengen.

 

Op 29 Oktober was de opening van de nieuwe expositie van Jan Ligthart. In deze expositie worden schilderijen van twee series getoond. In de ontvangst hal hangt het werk uit de serie “Friesland”. Jan heeft zich laten inspireren door de natuur, cultuur en historie van de provincie.

Jan is pas sinds 2022 woonachtig in Friesland toch heeft hij zich altijd verbonden gevoelt met de provincie zo vertelt hij “Mijn hart ligt in Friesland”. In de zaal rechts achterin hangen werken uit de serie “Muziek 1960s-1990s”. Jan laat zich inspireren door de titels van muziek waar hij mee is opgegroeid waarbij hij dan een beeld creëert. Jan vertelt dat naar zijn mening ”(bijna) alle artiesten van nu schatplichtig aan de artiesten van toen”. Met deze serie wil hij het gevoel weergeven wat het nummer oproept. De expositie loopt tot 27 November en is elke dag te bewonderen in The Living Museum Leeuwarden van 12:00 tot 16:00.

bottom of page